на живо

Фелпс и Лохте в изключителна битка на олимпийските квалификации в САЩ (ВИДЕО)

Двамата шампиони плуваха рамо до рамо от началото до края на надпреварата в дисциплина 200 метра съчетано

Getty Images

Майкъл Фелпс победи Райън Лохте в американските квалификации за олимпийските игри в дисциплината 200 метра съчетано плуване с време 1:55:91 срещу 1:56:22 в Омаха, Небраска.

Носителите на общо 33 олимпийски медала сякаш бяха в перфектен синхрон през цялото състезание. Фелпс все пак докосна пръв стената стотни пред най-големия си конкурент от доста години насам и същевременно добър приятел.

И двамата вече имат квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро, започващи на 5 август, така че следващото голямо съравнование между Фелпс и Лохте ще е именно на най-голямата спортна сцена.

„Райън и аз сме имали винаги страхотна надпревара помежду си. Не познавам друг човек, който да ме кара да покажа най-доброто от себе си, както той го прави. И двамата мразим да губим”, каза след квалификациите носителят на 18 златни олимпийски медала Майкъл Фелпс, цитиран от Ей Би Си. Най-успешният атлет в историята на игрите възнамерява да прекрати кариерата си след рекордната си пета Олимпиада – тази в Рио.
„В момента, в който влязох в състезанието, знаех, че ще е люта битка до края. Конкуренцията между двама ни е от много години, но още не е приключила. Имаме още един месец да се подготвим и да покажем на света, че САЩ е номер 1 в плуването”, каза от своя страна 31-годишният носител на пет златни олимпийски медала Райън Лохте.

Видео: