на живо

Фен клубът на "Черно море": Нямаме нищо общо с хвърлената бомба

Привържениците на "моряците" отричат да са атакували фенове на ЦСКА на стадион "Тича"

Lap.bg

Привържениците на футболния "Черно море" отрекоха да имат общо с нападението с бомбички в сектора на ЦСКА на стадион "Тича" по време на мача от петия кръг на Първа лига.

Чрез публикация в страницата в социалните мрежи на Националния фенклуб, "моряците" заявиха, че не са организатори на инцидента, който възникна на полувремето на срещата. 

Те насочиха вниманието към факта, че в същия момент близо до Варна се е състояла сбирка на фенове на друг столичен отбор, най-вероятно "Левски".

Ето и цялото съобщение на фен клуба на "Черно море":

Във връзка с появилите се още снощи обвинения в медийното пространство целящи злепоставянето на сектора ни категорично заявяваме, че крайните организирани привърженици на Черно море Варна нямаме нищо общо с възникналите по време на почивката между полувремената ексцесии и хвърлената в сектора за гости бомба. Необяснимо за нас е как, дали от страх, дали от откровена незапознатост някои хора пропускат да отбележат очевидното. За вторите поясняваме, че по същото време, в непосредствена близост до гр. Варна се провежда национална среща на феновете на другия "столичен" тим. За съжаление, губещ от "тежкия" хулигански сблъсък се оказа явно доста коравата двумилиметрова ламарина, ограждаща стадиона.

Благодарим на всички, които бяха на стадиона и не спряха да подкрепят отбора през целия мач. Благодарим и на отбора, който не спря да се бори, дори и с човек по-малко. Битката продължава! Заедно можем!

УЛТРАС ЧЕРНО МОРЕ"

В същото време ръководството на ЦСКА определи деянието като "опит за убийство" и настоя МВР да използва всички законови средства, за да открие извършителите и да ги подведе под съдебна отговорност. В своите две позиции, осъждащи случилото се, "червените" не отправят обвинения конкретно към феновете на "Черно море". Те призовават от клуба да направят всичко възможно, за да осигурят ред и безопасност по време на мач.