на живо

Фен на ЦСКА възстановява мемориала на Гунди и Котков (ВИДЕО)

Привърженикът на "армейците" осигурява парите за ремонта на осквернения паметник

За пореден път мемориалът на легендарните футболисти Георги Аспарухов и Никола Котков край прохода Витиня бе осквернен от неизвестни извършители. Посегателството е извършено преди няколко дни, най-вероятно в нощните часове. Най-сериозни са щетите по надписа и лика на Гунди, който е полят с черна боя. Името и образа на Котков са непокътнати.

В последните години подобни вандалски прояви над паметника край Витиня са традиционни. Положителното в случая обаче е, че този път разходите по почивстване и обновяване на мемориала ще бъдат поети от привърженик на големия съперник на Левски - ЦСКА.

Фенът на армейците се е свързал с ръководството на тръст „Синя България” от чужбина и е поискал доброволно да предостави средства за възстановяване на щетите. Той е пожелал името да му остане в анонимност и е изразил съжаление за случилото се, призовавайки да няма повече подобни поводи за дарения за разруха. Парите вече са преведени по банкова сметка, но все още не е ясно дали сумата ще бъде достатъчна за покриване на всички разходи. В идните дни Синя България ще инициира акция за почивстване на мемориала.