на живо

Фен заспа в тоалетната на стадиона, остана заключен там до полунощ

В доста случаи най-интересните събития на футболни мачове са извън терена

Чували сме десетки любопитни истории за фенове на всевъзможни отбори от целия свят в различни видове спорт. В тази статия ще ви представим поредната такава, защото наистина си заслужава и надали скоро отново ще се натъкнем на подобен бестселър.

Пренасяме се в атмосферата на съботната вечер, в която по традиция английските фенове на футбола преосмислят резултатите на своите любими тимове от поредния кръг в местните дивизии, на по бира (две, три, четири) в някой колоритен и добреизвестен местен пъб.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не в такава прекрасна обстановка обаче се е намирал един привърженик на тима от "Лига 1" Барнзли. В 23:00 пожарникарите са го открили заключен в.. местния стадион "Оукуел".

Пред измумените погледи на пожарникарския екип той разказал, че е заспал в тоалетната на съоръжението още на почивката на двубоя срещу Флийтууд, играл се близо осем часа по-рано през деня. Събуждайки се към 22:30 в тъмнината на сервизното помещение, клетникът активирал алармата на стадиона и на практика сигнализирал за своето местонахождение.

Пристигайки на място, пожарникарите открили привърженика да седи върху покрива на кабинка във вътрешността на стадиона. Докато го освобождавали, той заявил, че преди мача е изпил "няколко бири".

"Знаем, че Барнзли загуби, но надали това е причината за тежкото състояние на човека. Трябва да е употребил доста алкохол, за да заспи на такова място и за такъв период от време", коментира говорител от местната пожарна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Получихме сигнал от Оукуел, но в такива случаи почти винаги става дума за фалшива тревога. Вместо това видяхме това младо момче да седи върху кабинка, опитвайки се да привлече вниманието ни.", допълва екипът.

"Трябваше да използваме стълба, за да го свалим от мястото, на което се беше качил. Той беше без обувки и бе загубил шапката и мобилния си телефон. Най-много обаче се притесняваше за шапката. Изглеждаше като умно, интелигентно момче.", завършиха впечатлените пожарникари.

Е, казахме ви - тази история си заслужава. Посмейте й се хубаво!