на живо

"Фенербахче" - "Зенит" открива 1/16-финалите от Лига Европа по RING днес

Двата тима се изправят един срещу друг за първи път

Нетипично и изненадващо, но след дълго чакане и с мач, който предвещава горещо дерби на терена! Лига Европа се завръща в каналите на bTV Media Group още днес (12 февруари)!

Нещата в турнира вече са сериозни и никой няма право на грешна стъпка. Все пак навлизаме в елиминационна фаза! Първата среща от 1/16-финалите в турнира е между "Фенербахче" и "Зенит" Санкт Петербург. Ще може да я гледате пряко по RING днес от 19:40 ч.

Снимка: Getty Images

Двата тима за първи път ще се изправят един срещу друг в европейските клубни турнири. Мачът бе насрочен за вторник, за да се избегнат сблъсъци в Истанбул между привърженици на домакините и тези на "вечния враг" "Галатасарай", който играе срещу "Бенфика" в четвъртък (14 февруари).

"Фенербахче" не е в позиция на фаворит, въпреки пламенната подкрепа на своите фенове. Те обаче имат предимството, че никога не са били побеждавани от руски тим у дома. Само че отборът изпитва големи затруднения в местната лига и е чак 14-ти.

Снимка: Getty Images

"Зенит" пък е на първата позиция в руското първенство, но в тима проблемите са други. Пролетният дял на първенството все още не е стартирал и футболистите са извън игрови ритъм. Всъщност, те не са играли в официална среща от близо 2 месеца.

Дали това ще им се отрази? Гледайте тази вечер от 19:40 ч. пряко по RING.