на живо

"Фенербахче" е на финал в Евролигата (ВИДЕО)

Възпитаниците на Желко Обрадович ще спорят с "Олимпиакос" за трофея в турнира

Reuters

Домакинът на финалната четворка в Евролигата - "Фенербахче, се класира за финала на най-престижното баскетболно състезание в Европа, след като победи "Реал" Мадрид с 84:75 във втория полуфинал.

Така в спора за титлата в неделя в зала "Синан Ерден" в Истанбул "фенерите" ще срещнат гръцкия "Олимпиакос", който по-рано надигра ЦСКА Москва.

"Фенербахче" започна много силно мача и бързо натрупа аванс от 10 точки при 17:7. Възпитаниците на Желко Обрадович разчитаха на отличната си защита, за да пречупят силното нападение на деветкратния първенец на Европа "Реал", което бе водено от Серхио Юл.

Домакините бяха по-добри във всяка една от първите три части и преди началото на последните 10 минути имаха аванс от 13 точки, който им бе достатъчен, за да доиграят мача безпроблемно.

Центърът Екпе Удо бе най-резултатен за "Фенербахче" с 18 точки, като към тях добави 12 борби и 8 асистенции. Богдан Богданович вкара 14 точки, а Ян Весели и Никола Калинич завършиха с по 12 за победителите.

За "Реал" Юл бе най-полезен с 28 точки, а с 21 завърши Джейси Керъл. Никой друг от съотборниците им обаче не реализира повече от 8 точки.

Финалът, както и мачът за третото място, в който ще се срещнат ЦСКА Москва и "Реал" Мадрид, са в неделя.