на живо

Фенклубът на "Реал" Мадрид приветства българче от баскетболния тим

"В "Реал" много държат да учиш и да имаш хубави оценки", заяви Константин Костадинов

Фенклубът на "Реал" Мадрид приветства българче от баскетболния тим

Българският фенклуб на "Реал" Мадрид приветства с аплодисменти и подаръци Константин Костадинов - единственото българче, което играе в баскетболния тим на Кралския клуб до 16 години. Юношата на "Делфин" Бургас носи белия екип от 2016 г. насам, а през 2017 г. спечели наградата за най-полезен играч във финалите, в които отборът му триумфира.

"Важно е да вярваш в себе си, защото, ако не вярваш, всичко ще се срине и всички други играчи ще помислят, че няма да си част от отбора. Помагат ми родителите, приятелите в Мадрид от отбора и от училище. В "Реал" държат доста да учиш и да имаш хубави оценки, защото, ако нямаш, може и да ти кажат, че няма да играеш", разказа пред bTV младият ни талант.

Костадинов е в София за турнира София къп. Той бе най-резултатен при победата на своя "Реал" над сборния отбор от централна Сърбия. 15-годишният българин отбеляза 25 точки при успеха със 110:62.

Българските баскетболисти от "БУБА Баскет" пък победиха "Байерн" Мюнхен с 84:80.

Днес (23 март) Костадинов и "Реал" ще се изправят срещу "БУБА Баскет", а сръбските представители ще играят срещу "Байерн".