на живо

Феноменален "Удар на скорпиона" взриви социалните мрежи (ВИДЕО)

Попадението на Валентино Лазаро е достойно за наградата "Пушкаш"

Reuters

Феноменален гол от Бундеслигата се превърна в хит в социалните мрежи. Валентино Лазаро вкара впечатляващо попадение с "Удар на скорпиона" в мача между "Байер" Леверкузен и "Борусия" Мьонхенгладбах през уикенда и накара всички да заговорят за него.

Изключително оспорвания двубой завърши с успех от 4:2 за "аспирините" след голове на Лукас Аларио, Леон Бейли и Юлиан Баумгартлингер. Но "жребчетата" нямаха намерение да се предадат без бой, а попадението на Лазаро без съмнение може да бъде определено и за номер 1 през 2020 г.

Патрик Хенман центрира отдясно, а австрийският национал вдигна задния си крак във въздуха сякаш не прави нищо особено. След акробатичния му удар обаче вратарят на "Байер" Лукас Храдецки просто изгледа топката.

Въпреки красивото попадение, отборът на Марко Розе не успя да спечели нищо повече от гостуването си, записвайки втора загуба в Бундеслигата.

Попадението на Лазаро, който е под наем от "Нюкасъл", вече няколко часа трупа лайкове в социалните мрежи, а много потребители са категорични, че неговият "Удар на скорпиона" е по-добър от тези на Оливие Жиру и Хенрих Мхитарян.

През 2017 г. попадението на Жиру бе избрано от ФИФА за гол на годината. Мхитарян пък се разписа зрелищно миналата година с екипа на "Манчестър Юнайтед". 

Част от футболните запалянковци смятат, че е време да започнат да гледат Бундеслигата, докато други не разбират защо Лазаро не е играл по този начин и миналия сезон, когато носи екипа на "Нюкасъл" във Висшата лига. А има и много, които са убедени, че полузащитникът заслужава да получи наградата "Пушкаш", която традиционно се присъжда за най-красив гол в света.