на живо

Фенове и футболисти на "Нант" пяха и плакаха за Емилиано Сала (ВИДЕО)

Всеки един от играчите излезе с името на изчезналия футболист на гърба си

Футболистите на френския "Нант" изиграха един от най-тежките и емоционални мачове в кариерите си. За първи път те излязоха на терена без своя съотборник Емилиано Сала. 

Нападателят бе продаден на "Кардиф", но така и не успя да стигне до новия си отбор, след като самолетът му изчезна от радарите около Ламанша. Спасителната операция продължава вече седмица, но следа от футболиста и пилота все още няма.

Феновете, ръководството и играчите на бившия тим на аржентинеца отказват да се примирят и продължават да таят надежда, че приятелят и любимецът им е жив. Те показаха своята любов към Сала преди, по време и след мача срещу "Сент Етиен", завършил 1:1.

Всички футболисти от тима на "Нант" носеха фланелки с името на аржентинеца. Феновете пък не успяха да сдържат сълзите си по време на емоционалните песни и когато вдигнаха красива хореография в чест на Сала.

Снимка: Reuters

"Обичаме те, Еми!", гласеше надпис на гърбовете на членовете на треньорския щаб на "Нант".

От Великобритания пристигнаха фенове на "Кардиф", които така и не успяха да видят Сала, който бе оценен на рекордните 15 млн. евро, с техния екип.

Снимка: Reuters

Съдията на мача даде знак играта да спре в 9-ата минута (номерът, с който играеше футболиста) и от трибуните отново се чуха оглушителни песни и аплодисменти.

Сала игра за "Нант" от 2015 г. до 2019 г. Той взе участие в 120 мача и 42 гола.

Снимка: Reuters