на живо

Феновете и ръководството на "Левски" в шествие преди първия пролетен мач

Наско Сираков застана начело на привържениците

Феновете и ръководството на футболния "Левски" организираха мащабно шествие по софийските улици преди първия мач на тима за пролетния полусезон. Точно в 12:00 привържениците се събраха на паметника на Васил Левски, където поставиха цветя и венци, отбелязвайки 149 години от смъртта на Апостола на свободата. 

Начело на шествието застана мажоритарният собственик на "сините" - Наско Сираков, а до него се наредиха изпълнителният директор Ивайло Ивков и председателят на Управителния съвет Даниел Боримиров. С тях бяха и емблематични фенове от агитката. В процесията, която премина при охрана на полицията и с песни, се включиха хиляди привърженици.

Снимка: Lap.bg

Шествието завърши на стадион "Георги Аспарухов", където в 15:00 ч. тимът приема "Локомотив" Пловдив в първи мач от пролетния дял на шампионата. 

Снимка: Lap.bg

По-рано пред деня ръководството на "Левски" начело с Наско Сираков, футболистите и треньора Станимир Стоилов поднесоха венци на паметника на Васил Левски. До момента никой от тях не говори пред медиите. 

Снимка: Lap.bg

На основния транспарант беше написано "Левски е вечен" - името на последната кампания, подета от ръководството, която цели събиране на средства за обслужване на неотложните задължения на клуба. С този надпис на мястото на лого на генералния спонсор ще играят футболистите в следващите срещи.

Снимка: Lap.bg