на живо

Феновете на "Ботев" се срещнаха с кмета, но не отмениха протестното пиене на кафе (ВИДЕО)

Привържениците са крайно недоволни от забавения строеж на "Колежа"

Феновете на "Ботев" се срещнаха с кмета, но не отмениха протестното пиене на кафе (ВИДЕО)

Напрежение заради забавения строеж на стадиона на "Ботев" Пловдив. Феновете проведоха двучасова среща с кмета и изпълнителя на обекта, но не отмениха обявеното за утре протестно пиене на кафе пред общината.

След срещата привържениците на "канарчетата" отказаха коментар. Местната власт изрази учудване от намерението им да пият кафе пред общината в сряда от 18.00 часа.

"Няма лошо – мълчаливо кафе... Всеки има право да избира. Аз тука чух, че мол щяло да има. Как ще има мол?! Това е светиня. Изненадах се много!", коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Архитектът на стадиона посочи, че съоръжението ще приеме мачове най-рано следващата пролет. "Това, което може да се свърши днес, не го оставяме за утре. Знаем много добре високия обществен интерес за това съоръжение в целия град.", заяви Илиян Филипов - управител на фирмата-изпълнител.

Оказва се, че закупените през 2014 година близо 18 хиляди седалки са вече негодни, а новите ще струват минимум милион и двеста хиляди лева.

Възстановяването на тревното покритие ще изисква между 80 и 100 хиляди лева. Допълнителните средства трябва да бъдат гласувани от общинския съвет. Обществената поръчка за тях може да бъде обжалвана и стадионът да остане мираж дълго след пролетта на следващата година.