на живо

Феновете на "Челси" недоволстват. Адриан мръднал напред (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон питат къде е VAR?

Reuters

Феновете на "Челси" не скриха възмущението си след мача за Суперкупата на Европа срещу "Ливърпул".

Лондонският клуб не успя да спечели трофея на стадион "Водафон Арена" в Истанбул, след като се стигна до изпълнение на дузпи (2:2 след двете продължения). Футболистите и на двата тима бяха безпогрешни до последния опит на Тами Ейбрахам. Тогава вратарят на "Ливърпул" Адриан спаси.

В детайлен преглед на ситуацията след мача, феновете на "Челси" видяха нередност - стражът е направил крачка преди дузпата да бъде изпълнена. По правило напускането на голлинията е забранено, а вратарят трябва да е с поне един крак на голлинията. 

Феновете хвърлят вината не върху главния съдия - французойката Стефани Фрапар, а върху реферите в стаята за VAR, които трябва да следят за подобна нередност. 

"И каква е ползата от VAR? Ясно се вижда, че Адриан не е стъпил на голлинията при шута на Ейбрахам. Дузпата не беше повторена. VAR продължава само да влошава нещата", пишат привърженици в социалните мрежи.

Това недоволство обаче една ли ще трогне официалните лица на УЕФА, а трофеят ще бъде записан като четвърта Суперкупа на Европа в историята на "Ливърпул".