на живо

Феновете на ЦСКА събраха над 150 000 лв. за неотложните задължения

"Това са непредвидени пари, които трябва да се платят, и не е никак лесно", заяви изпълнителният директор на "червените"

Lap.bg

Феновете на ЦСКА подпомогнаха клуба със 150 000 лева, за да може "червените" да изплатят належащите задължения по изгубените дела срещу бивши футболисти. 

Внушителната сума постъпи по дарителската сметка, която беше открита на 2 февруари. Именно тогава стана ясно, че обжалването на ЦСКА срещу Юнес Бенжелюн не е сполучило. 

Така ФИФА, а впоследствие и Българския футболен съюз, наложиха забрана на "червените" да картотекират футболисти за два последователни трансферни прозореца.

Над 2000 привърженици са дарили средства, след като клубът откри сметка по тяхно желание.

"Това е една голяма помощ на феновете за нас, защото в този момент, когато собствениците правят всичко възможно за построяването на нов стадион, за изграждането на един силен отбор, изведнъж изскача една огромна сума в размер на 3 млн. лв., която трябва да се плати поради грешка на други ръководства. Това са непредвидени пари, които трябва да се платят, и не е никак лесно. Ценното в тази кампания е, че тя е инициирана изцяло от феновете, а безценното е големият брой преводи, които постъпват не само от цяла България, но и от различни точки на света. Това показва колко голям брой хора са съпричастни с ЦСКА, колко много хора от сърце даряват пари и помагат на клуба", коментира пред официалния сайт на клуба изпълнителният директор Филип Филипов.

Забраната за картотекиране ще бъде оттеглена, ако "червените" се разплатят с футболистите, на които дължат около 3 млн. лева.

Снимка: Lap.bg