на живо

Феновете на "Хайдук" Сплит отново напомниха за себе си

УЕФА погва привържениците на "Хайдук" и "Легия". Едните прекъснаха мач, другите шокират с хореографии

Getty Images

Феновете на „Хайдук” Сплит, които сътвориха сериозни сблъсъци с привържениците на българския „Левски” преди месец, напомниха за себе си в плейфния двубой срещу „Евертън” в Ливърпул.

След първия гол в мача, загубен от „Хайдук” с 0:2, феновете на тима преобърнаха рекламните пана и тръгнаха да нахлуват на терена.

Снимка: Getty Images

Попадението на Майкъл Кийн в 30-ата минута до така степен ядоса ултрасите, че те започнаха да чупят седалки и да хвърлят бутилки по полицията и феновете на „Евертън”. Все пак органите на реда се намесиха своевременно.

Реферът прекрати мача за 4-5 минути, докато привържениците отново заемат местата си и не се успокоят. „Евертън” се надява, че УЕФА ще вземе всички възможни нужни мерки за реванша в Сплит и ще накаже сериозно „Хайдук”. Санкцията варира от сериозна финансова глоба до изхвърляне от евротурнирите. Предстои решението на футболната централа.

Снимка: Getty Images

Същевременно на плейофа срещу „Шериф”, феновете на „Легия” Варшава пък демонстрираха смелост с хореография, осмиваща УЕФА. Тя представляваше прасе с купа пред себе си, знака на УЕФА и надпис „И санкцията от 35 000 евро отива при…”.

Хореографията на феновете на "Легия" Варшава от мача срещу "Шериф"

Карикатурата е провокирана от факта, че централата глоби „Легия” Варшава с 35 хил. евро след друга хореография на феновете. На 2 август в двубоя срещу „Астана” те издигнаха гигантски плакат, на който беше изобразен войник, който е допрял пистолет в главата на дете.

Снимка: EPA

Изображението беше по повод събитията около възраждането на Варшава през втората световна война (1944 г.). Запалянковците подчертаха, че 160 хил. души са били убити тогава, като хиляди от тях са били деца.