на живо

Феновете на Лех (Познан) и ФК Сараево си спретнаха меле (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Двата тима играят довечера

Ден преди тазвечершния мач от втория предварителен кръг за влизане в групите на Шампионска лига между полския шампион Лех (Познан) и босненския първенец ФК Сараево, феновете на двата отбора вдигнаха на крак органите на реда в столицата на Босна и Херцеговина.

Около 22:00 часа двете агитки си заформили жестоко меле по сараевските улици. Полицията успяла да разтърве големите групи ултраси около 2:00 след полунощ, но боят продължил до зазоряване, подклажан от отделни фенове. Пострадали са 18 човека – деветима полицай, шестима поляци и трима представители на домакинската агитка, които са настанени в болница с леки наранявания и изписани след това. Имуществените вреди все още не са изчислени, но боснеските медии твърдят, че интериорът на хотела, в който са отседнали поляците, както и автобусът им са почти унищожени.

Според босненските новинари, поляците предизвикали гнева на феновете на ФК Сараево с викове „Това е Сърбия!”. Полските медии излязоха с позиция, че „домакините” са атакували изненадващо и обвиняват сараевската полиция, че се е намесила прекалено късно.