на живо

Феновете на "Левски" искат кредит от държавата, но не и милостиня (ВИДЕО)

Клубът се нуждае спешно от финансови средства, за да оцелее

Феновете на "Левски" искат кредит от държавата, но не и милостиня (ВИДЕО)

Феновете на "Левски" са силно притеснени от случващото се в клуба и затова днес изпратиха официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за помощ за финансово стабилизиране.

Феновете предлагат на Борисов, ако няма възможност за финансиране от официалния рекламодател, да се действа по друг вариант.

"Единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди", гласи становището на привържениците.

Тежките финансови проблеми в "Левски" започнаха през февруари, след като на Васил Божков му бяха повдигнати обвинения, а той напусна страната.

Божков, чрез своя приближен Георги Попов, притежава близо 87% от акциите, втори по големина акционер е организацията на феновете – "Тръст Синя България".

"Левски" не иска да търси помощ от държавата. Имаше идеи спортният тотализатор да става спонсор, но те бяха отхвърлени. "Левски" не иска да е на милостиня от държавата", каза пред bTV представителят на "Тръст Синя България" Момчил Лазаров.

В момента ситуацията е такава, че "Левски" се нуждае спешно от финансови средства, но няма спонсор - няма друг вариант освен кредит.

Феновете изпратиха въпроси към бизнесмена Васил Божков, за да разберат какви са намеренията му към клуба. Отговори все още няма.

Вчера баскетболният треньор Константин Папазов каза, че е влязъл в контакт в Божков и изрази готовност да получи акциите. Междувременно стана ясно, че целият Управителен съвет, както и треньорското ръководство начело с Петър Хубчев ще хвърлят оставки след края на извънредното положение на 13 май.

В момента "Левски" няма приходи, в касата на клуба има около 10 000 лв., а играчите не получават заплати.