на живо

Феновете на "Левски": Дискотеките са по-важни от футбола и спорта?

И "сините" привърженици се обявиха за връщане на публиката по стадионите

Lap.bg

Феновете на "Левски" се присъединиха към тези на ЦСКА и поискаха през новия футболен сезон 2020/2021, който стартира в края на седмицата, публиката да се завърне на трибуните.

Заради извънредната обстановка на привържениците е забранено да гледат мачове от стадиона поне до края на август. Решението беше взето, след като бройката на заразените с COVID-19 се покачи след финала за Купата на България между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА и празненствата в Града под тепетата след това. 

От националния клуб на привържениците на "Левски" заявиха, че завръщането на публиката е жизненоважно за клуба, който от началото на годината се издържа с дарения и продажба на билети и фен артикули, тъй като промените в Закона за хазарта се отразиха на основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от страна на българската прокуратура Васил Божков.

"Сините" привърженици обуславят своето желание с факта, че нощните заведения и дискотеките работят с клиенти, въпреки че няма възможност в тях да се спазва такава социална дистанция, както на стадиона.

Ето и цялата позиция на феновете на "Левски":

"До г-н Красен Кралев, г-н Костадин Ангелов , НОЩ и БФС!

НКП на Левски настояваме :

Да бъдат отворени стадионите за предстоящите мачове от първенството. Нека това стане чрез нужните ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки.
Ние показахме нагледно, че при добро желание правилата могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за пример от страна на много европейски медии, които за разлика от много родни не обслужват интереси.
Държим да бъдат отворени поне на 30 % стадионите в България. За нашия клуб е от изключително значение да генерерира приходи от билети и абонаментни карти, защото след ликвидирането на спонсорите, само почитателите на Левски издържат любимия си отбор.
Надяваме се, че здравият разум ще надделее, а той казва, че стадионите са далеч по-безопасни от дискотеките и баровете, които работят под пълна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-важен от футбола и спорта. Така ли е???
Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи.
Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на
трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват!"