на живо

Феновете на Левски и ЦСКА изригнаха срещу условията на стадиона в Разград (ВИДЕО)

„Сини” и „червени” обединени срещу насилието по стадионите

Привържениците на родните грандове Левски и ЦСКА се обединиха против насилието по стадионите у нас. Това съобщиха председателят на националния клуб на привържениците на "сините" - Степан Хиндлиян и говорителят на Сектор "Г" Павел Маринов. Освен това двамата се обединиха около идеята да бъде организирана контрола между Левски и ЦСКА, стига ръководителите на двата клуба да бъдат съгласни на това. 

Привържениците се изказаха изключителни критично към условията, които се предлагат на зрителите по време на гостуванията им в провинцията и  най-вече от стадиона в Разград.

Представителите на „вечните” съперници определиха сектора за гости на „Лудогорец Арена” като”абсурден”, а условията в него като „нечовешки”.

„Първо на билета пише „Клетка”, което е унижение. Заключват въпросната „клетка” с катинар, което е абсурдно. Ако стане инцидент и хората тръгнат да излизат, господин старшината, в който е ключа, той ще се паникьоса 100 % и няма да може да отвори, да отключи катинара навреме”, добави Хиндлиян.

Според председателя на НКП на Левски, ситуация като тази на стадиона в Разград е предпоставка за изблици на хулиганство: „Когато условията са такива, нагласите на хората, които са гостуваща публика, стават други. Тогава вместо той да ходи да гледа мача, започва да гледа... Ушев”.