на живо

Феновете на "Юнайтед" полудяха по талант, приличащ на Фелайни (ВИДЕО)

Тахит Чонг прикова вниманието още в дебюта си за отбора до 23 г.

Да се въодушевиш по някой млад футболист, правещ първите си крачки във футбола, и да започнеш да го хвалиш - е голяма грешка. В този случай обаче всички хубави неща, казани за Тахит Чонг от "Манчестър Юнайтед", са дори малко. Този футболист със сигурност е един от тези, които имат най-голям потенциал. Чонг направи своя дебют 18-годишен за отбора до 23г. и остави добри впечатления във всички, които следяха срещата.

Въпреки загубата си от "Тотнъм" с 1:3, феновете бяха въодушевени от представянето на младия Тахит в средата на терена. Жозе Моуриньо дори изгледа срещата, а младият талант игра с номер 7, който в мъжкия състав съвсем скоро бе взет от Алексис Санчес.

Чонг откри резултата в срещата в 55-тата минута, след като грешка в защитата на "шпорите" бе наказана от младия полузащитник, който нямаше особени проблеми да се справи с вратаря и да открие резултата. Въпреки последвалия обрат и загуба, най-ценното за "червените дяволи" бе, че откриха таланта на Тахит. Играчът е и много разпознаваем, тъй като прическата му надминава дори тази на Маруан Фелайни.

Чонг се присъединява към "Манчестър Юнайтед" през 2016г. от академията на "Фейенорд", но развитието му се забавя поради 10-месечна контузия.

Силното му представяне за под 23-годишните със сигурност ще накара Моуриньо да го включи в своите дългосрочни планове.

В "Туитър" феновете на "червените дяволи" започнаха дори да мечтаят за дебют на играча и при мъжете.