на живо

Феновете в Париж не спят! Редят се за фланелки! (ВИДЕО)

Местните привърженици не одобряват сблъсъците с полицията, които развалиха празничната вечер

Обикновено след тежка празнична нощ идва време за сладка дрямка. Само че не в Париж и не този път! Феновете продължават да изживяват огромната радост от спечелването на втората в историята си световна титла след 20 години чакане.

След като тържествата на Шанз Елизе поутихната, запалянковците се отправиха към магазините, откъдето ще могат да си купят тениски на любимците си. Така още в 6:00 ч. сутринта се образуваха опашки пред ключовите обекти.

Нощта без сън има и стратегическа полза. По-оправните вече оглеждат къде да се разположат, за да могат да са най-близо до световните шампиони по време на парада им с купата. 

"Цяла нощ бяхме навън. Идваме от Анже, пътувахме 300 км. Бяхме и във фен зоната. Беше страхотно! "Марсилезата" се пееше навсякъде! Страхотно!", споделиха част от най-щастливите футболни привърженици в света. 

"Франция спечели и благодарение на феновете си, но най-вече защото има отбор, който е много единен. Благодарение на треньора Дидие Дешан, те се превърнаха в лидери на цяла Франция! Само футболът събира хората по този начин. Не съм виждал такова единство, като на това световно първенство!", добавят доволните момчета.

Празненствата им обаче бяха помрачени от безредици, започнати от маскирани групи, които най-вероятно нямат нищо общо с футболните страсти. Част от магазините на Шанз Елизе осъмнаха с изпочупени витрини и обрани. 

Всичко обаче ще бъде приведено в ред за грандиозното посрещане на героите от Мондиала около 17:00 ч. българско време днес (16 юли).