на живо

Фернандо Алонсо в болница след пътен инцидент

Испанецът бил блъснат от кола, докато карал своя велосипед

Фернандо Алонсо е в болница, след като е бил блъснат от кола, докато тренирал на своя велосипед в близост до дома си в Лугано (Швейцария), съобщават италианските медии.

Според "Гадзета дело Спорт", има съмнения, че двукратният световен шампион във Формула 1, може да е получил фрактури. Алонсо е в съзнание и се чувства добре, но остава под лекарско наблюдение, като са му направени всички необходими изследвания.

Новината за пътния инцидент потвърдиха и от тима на испанския пилот - Alpine F1, в социалните мрежи.

До началото на предсезонната подготовка във Формула 1 има малко повече от месец. Тя стартира на 12 март в Бахрейн. Именно на писта "Сахир" ще се проведе и първата надпревара от календара, насрочена за 28 март.

Алонсо прекара 16 години от кариерата си във Формула 1, като се състезава за "Минарди", "Рено", "Макларън Мерцедес", "Ферари" и "Макларън Хонда". Испанецът триумфира с титлата през 2005 и 2006 г. В общо 311-те си старта във Формула 1 той има 32 победи и 97 подиума, които са му донесли 1899 точки.

Легендата се завърна в "Рено" (Alpine F1 е наследник на тима) през юли 2020 г., подписвайки договор за два сезона. През идния той ще си партнира с французина Естебан Окон.