на живо

Фернандо Каранга: Извинявам се, вече няма да се радвам

Гриша Ганчев и Стамен Белчев ми казаха да бъда по-спокоен, призна нападателят

Lap.bg

Фернандо Каранга се извини за жеста, с който отпразнува победното си попадение в дербито срещу "Левски". Бразилският нападател имитира рязане на глава и освен това позира с надуваем полов орган. Заради тези постъпки Дисциплинарната комисия към БФС го наказа за един двубой.

"Ще запомня гола, който отбелязах във вратата на "Левски". Страничните неща ще ги забравя. Ако гледате мои попадения в Бразилия, ще разберете, че винаги празнувам по този начин. Не знам защо тук се обръща толкова голямо внимание на този жест. Следващия път няма да се радвам и ще внимавам повече. Няма да коментирам решението на хората, които са решили да ме накажат", коментира Фернандо, който бе избран за футболист №1 на 26-ия кръг.

"Съжалявам, че стана така. Заради емоциите след дербито малко прекалих. Изнивявам се, ако съм обидил някого. Моята работа е да радвам привържениците. Не мисля, че съдиите имат специално отношение към мен. Не може заради едно наказание да променя всичко, което правя на терена."

Каранга бе категоричен, че информациите за предстоящ трансфер в голям европейски клуб не му влияят. "Има хора, които се грижат за мен. И клубът ще се грижи за мен, докато съм тук. В българското първенство всичко е нормално. Понякога съдиите са под нивото, но това не е моя работа. Стамен Белчев и Гриша Ганчев говорят с мен и ми казват да бъда по-спокоен в изявите си. Аз се старая да бъда такъв, тъй като съм важен на терена, а не извън него".