на живо

Фернандо Торес: Утре е мачът на живота ми

Диего Симеоне: Интересува ни победата и нищо друго

Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес определи утрешния финал в Шампионска лига срещу Реал Мадрид като "Мача на своя живот".

Макар че печели Шампионска лига с Челси, две евротитли и една световна с Испания, Торес би заменил всички трофеи за победа във финала в Милано утре.

"Без съмнение това е най-важният, специален мач в живота ми. Бих направил всичко за клуба, на който съм фен от петгодишен и който ми даде път в големия футбол. Това е нещо различно от всичко, което съм спечелил досега. Печелил съм титли с Челси, с Испания, но това е различно. Мечтая за този мач от дете", каза Фернандо Торес на пресконференцията преди мача.

Победа и единствено победа пък ще удовлетвори старши треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне във финала на Шампионска лига утре срещу Реал Мадрид.

"Да играеш на финал е фантастично. Да го спечелиш е още по-добре. Не е лесно да постигнеш това. Трябва да си ниво всеки ден, да се развиваш, да промениш манталитета на футболистите и да запазиш себеотдаването и здравата работа на тренировките. Само победата ще ни направи щастливи. Само това", каза Симеоне на пресконференцията преди мача.

Треньорът на "дюшекчиите" определи битката в средата на терена като ключова за изхода от мача.

"В началото на мача ще има много напрежение, ще бъде равностойно. Който спечели средата на терена, ще има предимство. Очаквам страхотен, напрегнат мач", каза още Симеоне.
Аржентинецът има лошо спомени от предишния финал срещу Реал Мадрид в Шампионска лига през 2014 година, когато Атлетико загуби след продължения, но той се старае да не мисли за него.

"Нашият успех се дължи на последователността в работота ни. Има много малко отбори, които са по-добри от нас - Байерн, Барселона и Реал и може би още няколко. Но ние може да победим всеки", каза Симеоне.