на живо

ФИФА наказа Англия за политически символи по време на мач (ВИДЕО)

Футболната централа глобява още Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

ФИФА наказа Англия за политически символи по време на мач (ВИДЕО)

 

ФИФА наказа футболните асоциации на Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. Причината е правилото , забраняващо използването на забранени политически и религиозни символи по време на мачове под егидата на ФИФА, съобщи "Ройтерс". 

Англия отнесе най-голяма глоба от 42 000 евро, след като в двубоя срещу Шотландия в Деня на Възпоменанието на 11 ноември двата отбора почетоха паметта на загиналите във войните на Великобритания.

Това според футболната централа е в разрез с правилата и се тълкува като политически символ. По същия параграф ФИФА глоби Шотландия с 18 хил. евро. Толкова е и санкцията на Уелс за политически символи в мача срещу Сърбия, а заради подобни действия в квалификацията срещу Азербайджан Северна Ирландия е глобена с 14 хил. евро.

„Смятам това за безобразие. Нашите футболисти изразиха уважението си към всички били се за страната и това е напълно нормално. Преди ФИФА да ни казва какво да правим, е хубаво първо да погледне в собствения си двор и да види какви трески има за дялане там", заяви министър-председателят на Великобритания Тереза Мей.