на живо

ФИФА глоби Аржентина и Бразилия заради скандално прекратения мач

Срещата трябва да се играе отново

Reuters

Дисциплинарната комисия към Международната футболна федерация (ФИФА) глоби Бразилия и Аржентина заради прекратения мач между двата отбора през септември 2021 г.

Двете футболни федерации са глобени с общо 750 хиляди швейцарски франка (716 хил. евро). Бразилия трябва да плати 500 хиляди за нарушения, свързани с реда и сигурността, както и още 50 хиляди франка за прекратяването на двубоя.

Федерацията на Аржентина е глобена с 200 хиляди франка за неизпълнение на задълженията си по отношение на реда и сигурността, подготовката и участието в мача.

Снимка: Reuters

Дербито на Южна Америка от световните квалификации беше прекратено от здравните власти в Сао Пауло. Медицинските лица нахлуха на терена на стадиона на "Коринтианс", след като става ясно, че четирима аржентински национали са дали фалшиви данни, че в рамките на 14 дни не са били в държава от червения списък по това време.

Играчите, подали грешна информация - Кристиан Ромеро, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Емилиано Мартинес, са наказани за по две срещи.

ФИФА отсъди двубоят да се играе на нова дата и място.