на живо

ФИФА: Всички проби на Русия от световното в Бразилия са отрицателни

Тестовете са анализирани в акредитирана лаборатория в Лозана, отговарят от пресцентъра на централа

Getty Images

Всички допинг проби на руски футболисти, взети преди или по време на световното първенство в Бразилия през 2014 г., са отрицателни, твърдят от пресцентъра на ФИФА в отговор на постъпили запитвания от руски медии. 

Част от най-големите агенции като "ТАСС" и "Чемпионат" са се допитали до световната централа във връзка със статията на английския "Дейли Мейл", който твърди, че ФИФА разследва целия национален отбор на "Сборная", играл на Мондиал 2014 в Бразилия, заради употреба на допинг.

"Що се отнася до Купата на конфедерации, всеки участник е дал кръв и урина на насрочени и внезапни допинг проверки, като всички резултати са отрицателни. Всички участници на Мондиал 2014, включително националите на Русия, са преминали през допинг контрол преди и по време на турнира, и всички резултати са отрицателни", се казва в съобщението от пресцентъра на ФИФА.

"Всички проби са анализирани в акредитираната лаборатория на Световната антидопингова агенция (УАДА) в Лозана", продължава отговорът.

"ФИФА потвърждава, че работи в тясно сътрудничество с УАДА във връзка с доклада на Макларън, според който и футболисти са участвали в схемата за манипулиране на проби. ФИФА не може да разкрие имената на разследваните и няма да дава повече информация по случая", обяснява организацията в становището си до руските медии.