на живо

Филип Кръстев донесе първа победа на "Славия"

"Белите" се справиха с "Царско село"

Lap.bg

Отборът на "Славия" записа първа победа през сезона, след като се наложи с минималното 1:0  в мача срещу "Царско село" от 7-ия кръг на родния шампионат. Единственото попадение падна в 72-ата минута и бе дело на юношата на "белите" Филип  Кръстев.

До момента "Славия" имаше едно равенство и пет загуби. За тима на Любослав Пенев дебютираха новите попълнения Янис Геролему и Иван Бандаловски.

След равностойно начало на мача първата сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 27-ата минута. Тогава при центриране от ъглов удар пред Антонис Стериакис Мартин Кавдански стреля с глава, но топката се удари в гредата на "белите".

В последната минута на първата част гостите удариха още една греда. Борис Галчев стреля от пряк свободен удар, но топката срещна горната греда.

"Славия" излезе напред в резултата в 72-ата минута, когато Емил Стоев центрира отдясно към наказателното поле, където Филип Кръстев засече топката с глава за 1:0.

До края на мача играчите на "Царско село" се активизираха, но на два пъти Стериакис отрази удари на съперникови футболисти.