на живо

Филип Кръстев: Мечтая да играя в националния отбор (ВИДЕО)

18-годишният полузащитник ще играе в "Славия" до края на годината, а след това ще се присъедини към сателита на "Манчестър Сити"

Филип Кръстев: Мечтая да играя в националния отбор (ВИДЕО)

В края на месец юни 2020 г. Филип Кръстев от "Славия" изпълни мечтата на всеки млад футболист у нас - да подпише професионален договор с голям европейски тим. В случая на 18-годишния полузащитник - с "Манчестър Сити". 

В края на годината той ще се присъедини към сателитния тим на "гражданите" - белгийския "Ломел", а до тогава ще продължи да носи фланелката на тима от "Овча купел".

Основната причина той да предпочете да остане още малко в "Славия" е възможността да играе в мачове от квалификациите за груповата фаза на Лига Европа. "Белите" спечелиха това право, след като победиха "Ботев" Пловдив в баража.

"Ще бъде доста хубаво да преминем първия и втория кръг. Вече натам идват доста сериозни отбори. Все пак, ако се говори за влизане в групите, това е една голяма мечта. Доста е трудно. Мисля, че има и такава вероятност, но всичко си зависи от нас", оптимист е Кръстев.

Той ще стане част от "Ломел", който се подвизава във втора дивизия на Белгия, през януари 2021 г., а след това се надява, че с представянето си ще впечатли както специалистите от "Сити", така и тези от националния отбор на България.

"Ще бъда следен много отблизо от самите хора в "Манчестър Сити". Всичко си зависи от мен. Този отбор е един голям трамплин за мен и ще бъде страхотно, ако някой ден стигна до "Манчестър Сити", каза той.