на живо

Финалът между "Аталанта" и "Ювентус" за Купата на Италия на живо в ефира на RING

Гледайте вълнуващия сблъсък в сряда (19 май) от 21:30 ч.

Финалът между "Аталанта" и "Ювентус" за Купата на Италия на живо в ефира на RING

Отборите на "Аталанта" и "Ювентус" се изправят в епичен сблъсък за Купата на Италия. Стадион "Мапей" в Реджо-Емилия е готов да посрещне двата футболни гранда, а Старата госпожа ще се опита да изтрие горчилката от слабия си сезон.

"Бианконерите" се борят със сетни сили за мястото си в топ 4 и участие в Шампионската лига, а един триумф за Купата със сигурност ще помогне за самочувствието на играчите на Андреа Пирло.

Снимка: Reuters

Срещата на 19 май ще бъде излъчена на живо по RING от 21:30 ч. Специалното студио ще бъде с водещ Валери Генов. Негови гости ще бъдат бившият национал и настоящ треньор Стойко Сакалиев и журналистът Никола Ибришимов.

По пътя към финала "Ювентус" отстрани шампиона "Интер" с общ резултат 2:1. Тимът на Джан Пиеро Гасперини  достигна до мача за трофея след успех над "Наполи".

Никога досега двата отбора не са играли един срещу друг във финала за Купата на Италия.

Снимка: Reuters

Отборът на "Аталанта" е триумфирал само веднъж с Купата на страната - през 1963 година, но е загубил последните си три финала в надпреварата.

"Ювентус" е най-успешният отбор в турнира със своите 13 трофея, следван от "Рома" с 9. Последният триумф на "бианконерите" е през сезон 2017/18.

Близо 4 300 зрители ще проследят на живо финала за Купата на Италия. Това ще е първият мач на Апенините с над 1000 души по трибуните от повече от година.