на живо

Финалът на Шампионска лига - на 29 август в Истанбул

Груповата фаза на следващия сезон ще започне на 20 октомври

Reuters

Финалът на сезон 2019/2020 от Шампионската лига трябва да бъде изигран на 29 август. Това е най-вероятният сценарии, около когото се очаква да се обединят в Европейската футболна централа (УЕФА) по време на видео конференцията на 23 април, на която ще бъдат обсъждани варианти за продължаване на сезона.

Шампионът в най-силния европейски клубен турнир ще бъде определен в Истанбул, както беше определено по-рано.

Финалът в Лига Европа пък трябва да се изиграе 3 дни по-рано - на 26 август в полския град Гданск.

Снимка: Reuters

Организаторите на двата турнира трябва да обсъдят и вариантите за определяне на финалисти. 

Преди да бъде обявена забраната за провеждане на масови събития заради пандемията от коронавирус, в Шампионската лига бяха изиграни първите мачове от осминафиналите и само 4 от вторите срещи, които определиха за четвъртфиналисти "Пари Сен Жермен", "Лайпциг", "Аталанта" и "Атлетико" Мадрид. Други сблъсъци бяха отложени. В Лига Европа мачовете бяха спрени преди реваншите от осминафиналите.

Вариантите са два - или следващите етапи да бъдат проведени по план - с два мача на разменено домакинство, или победителите да бъдат определени само след един мач.

Крайни решения по казуса се очакват на 23 април. 

Според медиите в Англия, тогава най-вероятно ще бъде обсъден и календарът за сезон 2020/2021. Предположението е, че груповата фаза в двата турнира ще започне с месец по-късно - Шампионска лига от 20 октомври, а Лига Европа от 22 октомври.

bTV призовава: останете си вкъщи!