на живо

Финалът в Кардиф - сблъсък между музикални, тенис и кино величия (ВИДЕО)

„Ювентус“ и „Реал“ Мадрид събират съзвездие от известни почитатели

Getty Images

Финалът на Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" Мадрид със сигурност е едно от най-чаканите събития в света на спорта. Двата тима ще определят шампиона в среща в събота (3 юни) в Кардиф, която ще може да гледате на живо по bTV Action от 20:30 ч. Със сигурност всички места на стадиона ще бъдат заети с привърженици на финалистите. В пъти повече ще са те пред телевизионните екрани, а причината не е само в значимостта на събитието.

"Юве" и "Реал" са два от отборите в света, които имат най-големи фенски маси. Сблъсък между грандовете може да предизвика истинска война в няколко сфери, благодарение на звездните привърженици на двата тима.

Роджър Федерер – Рафаел Надал

Снимка: Getty Images

Живеем във време, което спокойно може да наречем "Ерата на Федерер и Надал". Двамата топ тенисисти имат цели 37 мача помежду си, като огромна част от тях без проблем могат да влязат в учебно помагало по тенис. Швейцарецът и испанецът винаги са демонстрирали уважение един към друг, но темата никога не е била тазгодишния финал в Шампионска лига.

Федерер се слави като фен на швейцарския „Базел“. Той обаче никога не е крил симпатиите си към „Ювентус“. Наскоро той говори за своето спортно дълголетие и разкри, че се вдъхновява именно от легендата на „бианконерите“ Джанлуиджи Буфон.

Снимка: Getty Images

Надал никога не е крил своите пристрастия към "Реал". Той е чест гост в ложата на "Сантяго Бернабеу". Матадора е в близки отношения и с ръководството на кралския клуб. 21-годишният футболист на „белите“ Марко Асенсио разкри, че именно Надал е оказал огромно влияние на Флорентино Перес при преминаването му от „Майорка“. А какъв иска да бъде един ден испанецът? Президент на любимия си клуб, естествено.

Лучано Павароти – Пласидо Доминго

Снимка: Getty Images

От корта скачаме на оперната сцена. Тримата тенори направиха истинска революция в музиката, придобивайки популярността на комерсиалните изпълнители с вълшебните си изпълнения. И докато Лучано Паравоти, Хосе Карерас и Пласидо Доминго омагьосваха без усилие хиляди на своите концерти, по футболни теми едва ли са постигали такъв синхрон.

Снимка: Getty Images

„Влюбих се в „Юве“ още като дете. Винаги съм обожавал този благороден и фин стил, в който играят. Точно за това ги наричат „Старата госпожа“ – думите са на Павароти, който си отиде от този свят през 2007 г. В негово лице „бианконерите“ загубих истински запален привърженик.

Възможно ли е да обичаш толкова един клуб, че да се вдъхновиш и да напишеш страхотна музикална композиция за вековния му юбилей? Да, ако си Пласидо Доминго. Изпълнението на "Бернабеу" през 2002 г. със сигурност е едно от най-любимите на оперния великан.

Ерос Рамацоти – Енрике Иглесиас

Снимка: Getty Images

Прекрасният, съблазнителен италиански на Ерос Рамацоти или страстният, пламенен испански на Енрике Иглесиас? Двамата завладяха музикалната сцена и сърцата на девойките с чувствени изпълнения. Но да кажеш категорично кой е по-добър е все едно да избираш между… "Юве" и "Реал".

Певецът, съименник на древногръцкия бог на любовта, често е на стадиона в Торино, за да гледа своите любимци. Те пък връщат жеста с посещение на концертите му. През 2013 г. в Сидни, Австралия той и Алесандро дел Пиеро зарадваха публиката с импровизиран дует. Паоло Дибала пък му партнира през 2016 г. в Аржентина.

Крушата не пада по-далеч от дървото казват. Във фамилия Иглисиас също е така и тази мъдрост не се отнася само до музикалния талант, който Хулио е предал на своя син Енрике. Испанецът е наследил от своя баща, който е бил вратар в "Реал" за кратко, обичта към футбола и към отбора от Мадрид.

Eмили Ратайковски – Дженифър Лопес

Снимка: Getty Images

Футболът отдавна не е запазено място само за мъжете! В спорта с топка в крака навлизат все повече красавици. Някои от тях участват наравно с момчетата в сблъсъците на терена, а други предпочитат да са на трибуните и да стискат палци на своите любимци, както го правят моделът Емили Ратайковски и певицата и актриса Дженифър Лопес.

Снимка: Instagram

25-годишната британка Емили превзе набързо модната сцена, а сега се цели в киното. За щастие не само на феновете на любимия ѝ клуб, тя често използва социалните мрежи за да качва доста провокативни снимки. Най-харесваните естествено са с фланелката на нейния любим "Юве".

Снимка: Instagram

Дженифър Лопес вече е извървяла пътя, по който крачи младата Емили. Родената в Ню Йорк звезда има всичко – стотици музикални награди, кариера в киното и… най-успешния футболен клуб в историята на Шампионска лига, за който да стиска палци. Тя е чест гост на "Бернабеу" и една от малкото, на които Кристиано Роналдо не отказва снимка.

Спайк Лий – Том Круз

Снимка: Getty Images

Да си филмова звезда и режисьор е трудно, но как ли би изглеждал един финал в Шампионската лига, поверен на носителя на "Оскар" за цялостно творчество Спайк Лий и изигран от една от най-скъпоплатените холивудски звезди Том Круз? Със сигурност двамата ще имат доста разногласия, ако им се наложи да пресъздадат тазгодишния сценарии в турнира.

Режисьорът, майстор на пресъздаването на трудностите в живота на цветнокожите, ще стиска палци за "Ювентус" в решителния мач в Кардиф. На няколко пъти той позира с фланелка на "бианконерите", а и често поздравява тима при победа в "Туитър".

Том Круз е уверен, че мисията на "Реал" за спечелване на 12-а титла в Шампионската лига не е невъзможна. Актьорът открива магията на "белия балет" покрай приятелството си с бившия футболист на тима Дейвид Бекъм и дори посети няколко мача на "Сантиаго Бернабеу".

Кои звезди ще се радват след края на най-чаканата футболна среща за годината? Може да научите, ако гледате финала на Шампионската лига между „Ювентус“ и „Реал“ Мадрид в събота (3 юни) от 20:30 ч.