на живо

Финалист в Лига Европа от 2015 г. прекратява съществуването си

Един от любимите отбори на неутралните фенове се разформирова...

Getty Images

Президентът на Днипро (Днепропетровск) Игор Коломойски няма намерение да плаща огромните задължения на клуба, а в същото време отказва и да го продаде на адекватна цена, съобщава официалната страница на привържениците на отбора.

Освен това, Днипро- финалист в турнира Лига Европа през 2015 г., прекратява своето съществуване, а в града вече вървят разговори и действия за създаването на нов отбор.

Снимка: Getty Images

Стадионът Днипро Арена, който има лиценз УЕФА 5 звезди, пък най-вероятно ще стане дом на някой измежду отборите на Волин Луцк или Нафтовик (Охтирка), които също се финансират от компанията Приват, собственост на Коломойски.

Мястото на Днипро (Днепропетровск) в украинската Висша лига ще заеме отборът на Черкаский Днипро от град Черкас, който се нареди на 2-о място във втора дивизия през изминалия сезон.

Също така има вариант Днипро да не бъде заличен, а да бъде пратен във Втора лига (или третото ниво на футбола в Украйна), но да се стартира оздравителен план и да играе там до започване на изплащането на част от дълговете.

Тагове:

Лига Европа