на живо

Финансови проблеми пращат Радостин Стойчев в Модена

Митар Джурич също напуска тима

Facebook

За втори път в кариерата си Радостин Стойчев е пред напускане на Тренто. Специалистът, който с клуба стана три пъти шампион на Италия, а освен това триумфира три пъти в Шампионска лига и четири пъти на Световното клубно първенство, най-вероятно от следващия сезон ще застане на чело на новия шампион в първенството - Модена.

Модена спечели за 11 път в своята история италианското първенство, след като на финала победи Перуджа с 3:0 победи в серията. Клубът има и 12 Купи на страната. Независимо от успеха Модена ще се раздели с досегашния си наставник Анджело Лоренцети, а фаворит номер 1 за неговия пост е най-успешният български треньор Радостин Стойчев.

Президентката на Модена Катя Педрини също не крие симпатиите си към българина и дори го определи за "феномен" след финала на Шампионската лига тази година, въпреки че Тренто загуби от тима на Зенит (Казан).

Основната причина Стойчев да напусне Тренто е ограниченият финансов ресурс и невъзможността отборът да направи качествена селекция. Тимът със сигурност напуска звездата и топ реализатор Митар Джурич, а Матей Казийски няма да се завърне повторно.

Стойчев вече прекрати веднъж работа с Тренто, подписвайки договор с турския Халкбанк, с който стана шампион на страната през 2014 г.