на живо

Фюри обяви датата за мегасблъсъка с Джошуа (ВИДЕО)

Големият мач наближава

Световният шампион по бокс в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри обяви датата на дългоочаквания сблъсък с Антъни Джошуа. Двубоят ще бъде на 14 август в Саудитска Арабия, и ще определи първия абсолютен световен шампион в дивизията от Ленъкс Люис насам.

Снимка: Reuters

"На 14 август 2021 година всички очи по света ще бъдат насочени към Саудитска Арабия. И аз имам намерение да смачкам Антъни Джошуа на най-голямата сцена на всички временa. Току-що говорих по телефона с принц Халид от Саудитска Арабия и той ми каза, че мачът е 100% сигурен. Това ще бъде най-голямото спортно събитие, случвало се някога на планетата Земя. Не го пропускайте", каза Циганския крал във видеосъобщение в социалните мрежи.

Към момента промоутърите на двамата боксьори Боб Аръм и Еди Хърн не са потвърдили информацията на Фюри, макар че наскоро Хърн заяви, че двубоят ще бъде в Саудитска Арабия през лятото, като вариантите бяха 7 или 14 август.

Снимка: Getty Images

31-годишният Джошуа държи четири от петте пояса в тежка категория. През декември той защити титлата си на Международната боксова федерация (IBF) срещу Кубрат Пулев.