на живо

Фюри - Уайлдър се отлага. Тайсън и още 10 от щаба му са с коронавирус

Мачът трябваше да се състои на 24 юли

Reuters

Един от най-дългоочакваните мачове в бокса - третата среща между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, ще бъде отложена. Причината е коронавирус. 

Според медии от САЩ, самият притежател на титлата на Световния боксов съвет Тайсън Фюри е дал положителен тест за COVID-19. А с него още 10 човека от щаба му! 

Снимка: Reuters

Така най-вероятно предвиденият за 24 юли мач няма да се състои. Предполага се, че първата възможна дата за срещата е в началото на октомври и тя ще се проведе на вече утвърденото място - Лос Анджелис.

Самият Фюри е имал поставена една доза от ваксина против коронавирус преди да замине за САЩ. 

Мачът трябваше да е трети между двамата боксьори. През декември 2018 г. срещата им завърши със спорно равенство, като фенове и специалисти заявиха, че британецът е бил ощетен. Фюри и Уайлдър се качиха на ринга и през февруари 2020 г. тогава Тайсън победи, след като мачът беше прекратен заради технически нокаут в седмия рунд и си осигури пояса. 

Снимка: Instagram

Уайлдър се възползва от клаузата за трета среща, като по този начин обърка плановете на Фюри и шампиона в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа. Такъв мач ще определи абсолютния шампион в бокса.