на живо

Football Leaks: Серхио Рамос бил хванат с допинг, запазили го в тайна

Капитанът на "Реал" Мадрид дал положителна проба след финал в Шампионската лига

Football Leaks продължава да прави скандални разкрития, последното от които надминава всички досега. Стана ясно, че капитанът на "Реал" Мадрид - Серхио Рамос, дал положителна допинг проба след финала в Шампионската лига през 2017 г.

Тогава кралският клуб трумфира с купата, побеждавайки "Ювентус" с 4:1. Бранителят обаче не бил санкциониран, а случаят прикрит. Според Football Leaks Рамос не за пръв път се провалил на подобен тест.

Новината бе публикувана в немския Der Spiegel, като медията твърди, че стигнала до тези данни след информация на Football Leaks.

Резултатите от пробата на Рамос след мача с "Ювентус" са показали наличието на кортикостероида Desametasone в кръвта, който помага при възпаление. Въпреки това не са предприети никакви действия, след като не е изваден наяве публичен тест, като всичко е "скрито" в канцелариите на УЕФА. Европейската футболна централа разрешава употребата на Desametasone, но само и единствено, ако клубът е информирал предварително за приема му. Въпреки това грешка от лекарите на "Реал" е, че са изпратили лекарството – Celastone Chronodose на УЕФА.

От Нион са приели извинението от доктора на „лос меренгес” и случаят е бил приключен. Звездата на "Реал" Мадрид рискувал четиригодишно наказание.

В началото на месеца порталът Football Leaks съобщи също, че президентът на ФИФА Джани Инфантино прикрива финансови машинации на два от най-богатите клубове на Стария континент - "Пари Сен Жермен" и "Манчестър Сити".

Тагове:

@