на живо

Франция победи Италия в исторически мач с видео повторение (ВИДЕО)

"Петлите" се наложиха с 3:1 над домакините в приятелска среща

Getty Images

Приятелската среща между Италия и Франция придоби исторически характер. Мачът стана първият футболен сблъсък в Европа, по време на когото беше използвана система за видео повторение.

Италианците имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Курзава при удар с глава на Даниеле де Роси. Реферът Бьорн Кауперс спря мача, докато бъдат прегледани повторенията на ситуацията и не отсъди наказателен удар.

"Това беше нова част от футболната история. Живеем в 2016 година и беше крайно време да се тества такъв прийом. Естествено, не може всеки проблем да се решава по този начин. Нека дадем увереност на съдиите в ключовите моменти и да не прекъсваме постоянно играта", коментира след срещата шефът на Световната футболна федерация Джани Инфантино.

Същата техника беше използва вече във футболната лига на САЩ. Тя ще бъде тествана и в шест други страни в следващите две седмици.

Снимка: Getty Images

Иначе контролата, която беше и дебют за Джанпиеро Вентура начело на "Скуадра Адзура", започна с минута мълчание в памет на жертвите на разрушителното земетресение в централна Италия.

Антони Марсиал наказа грешка на Киелини в 17-тата минута и откри резултата.

Грациано Пеле обаче изравни 4 минути по-късно.

Оливие Жиру се възползва от поредния неуспешен опит за изкуствена засада на домакините и отново изведе "петлите" напред в резултата.

Крайното 3:1 оформи Лейвин Курзава в края на мача.

Французите, които са в група с България в световните квалификации, гостуват на Беларус в първия си мач.