на живо

Франция показа класа и си отмъсти за поражението от 1993 г. (ВИДЕО)

"Петлите" победиха България с 4:1 на "Стад дьо Франс"

България загуби от Франция с 1:4 в световна квалификация от зона Европа, играна пред близо 81 000 зрители на "Стад дьо Франс". По този начин "петлите" най-сетне си отмъстиха за поражението от 1993 г, което обаче ще продължи да ги преследва, въпреки днешния успех.

Тази вечер Франция показа, че е отбор от световна класа, с който трудно можем да се мерим.

Мачът започна отлично за националите ни и те изненадващо смълчаха трибуните още в 6', когато Михаил Александров се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Бакари Саня срещу Георги Миланов.

Играчът на руския ЦСКА Москва оползотвори прекрасен извеждащ пас на Ивелин Попов и навлезе в наказателното поле на домакините, където бе повален и главният съдия Лука Банти (Италия) посочи бялата точка.

Попадението шокира "петлите", които обаче се нуждаеха само от малко над четвърт час игра, за да изравнят. В 23' Саня сложи топката на главата на Гамейро, който изпревари Александър Александров и с глава направи резултата 1:1.

Три минути по-късно Франция осъществи пълен обрат. Димитри Пайе центрира почти от тъчлинията, а топката изненадващо влетя в българската врата - 2:1 за домакините.

В 38' Франция удвои аванса си. Антоан Гризман се възползва от груба грешка на Димитър Пиргов и с премерен удар от дъгата на наказателното поле направи Владислав Стоянов безпомощен - 3:1.

В края на втората част България опита да се върне в мача. Марселиньо проби през центъра, сблъска се с противников играч, топката попадна в Ивелин Попов, но последният стреля високо над вратата.

През втората част съотношението на силите не се промени. Франция продължи да диктува случващото се на терена.

В 58' Антоан Гризман показа, че освен да бележи, може и да раздава страхотни пасове. Голмайсторът на испанския "Атлетико" Мадрид намери партньора си в атака Кевин Гамейро, а последният направи резултата 4:1.

След попадението домакините намалиха оборотите и до края на срещата нямаше опасности пред вратата на Владислав Стоянов.

Така тимът на Франция вече заема второ място в група А на квалификациите с актив от 4 точки, също колкото Швеция и Холандия. Лидери са "лалетата", които имат по-добра голова разлика. България пък се свлече до четвъртото място. 

В понеделник, отново в 21:45 ч., "лъвовете" гостуват на Швеция.

Най-интересното от Франция - България:

В другите два мача от нашата група

Люксембург - Швеция 0:1 (58' Лустиг)

Холандия - Беларус 4:1 (Промес 15', 31', Клаасен 56', Янсен 64'; Риос 46')