на живо

Франк Мир няма търпение да се изправи срещу предизвикателството "Кубрат Пулев"

Мачът е на 27 ноември в Тексас

btvnovinite.bg

Следващият съперник на Кубрат Пулев - Франк Мир, обича предизвикателствата и затова няма търпение да се изправи срещу българския боксьор в един по-различен мач на 27 ноември. 

Двубоят между Пулев и Мир ще се проведе на триъгълен ринг. Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от ударите в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватки за предаване. 

Очаква се гала вечерта да е мащабна. Участие в нея ще вземе и една от най-популярните музикални групи в света - "Металика". Билетите за събитието ще струват между 50 и 300 долара.

Анонсирайки двубоя, Мир публикува в "Инстаграм" списък с имената на всички, срещу които се е изправял. Личат тези на Фьодор Емеляненко, както и на бившия световен шампион в полутежка категория на бокса Стив Кънингам.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frank Mir (@thefrankmir)

"Независимо дали побеждавам, губя или завършвам наравно, никога не може да се каже, че не съм приемал предизвикателството да се изправя срещу най-добрите възможни съперници в цялата ми кариера. И дори времето ми като състезател да изтече скоро, ще продължа в същия дух и ще продължа да приемам нови предизвикателства. Мир срещу Пулев", написа той в "Инстаграм".

Снимка: Lap.bg

За последно Пулев (28 победи, 2 загуби) са качи на професионалния боксов ринг на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа.

42-годишният Франк Мир също има впечатляваща биография в бойните спортове. Той е двукратен шампион на най-авторитетната верига UFC в тежка категория. По-рано тази година Мир направи дебют и в бокса, като загуби по точки от Стив Кънингам през април. Той държи рекорда за най-много победи преди финалния гонг в тежка категория в UFC - 13.