на живо

Фурнаджиев пред bTV: Ще бъде спазен законовият срок за вписване на ръководството на БФС

Членът на Изпълкома отговори на Бербатов

Lap.bg

Атанас Фурнаджиев е категоричен, че ще бъде спазен законовият срок за вписването на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.

Думите на члена на Изпълкома са в отговор на изказването на Димитър Бербатов, че в Търговския регистър все още не е заявено нищо по отношение на регистрирането на новото ръководство.

"В момента юридическият екип продължава да работи по окомплектоването на документите и в момента, в който са готови, ще бъдат внесени в Агенцията по вписванията, така че не е нещо необичайно.", каза Фурнаджиев пред bTV.

"Все още в Търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи, отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали.", коментира Димитър Бербатов по време на откриването на детския футболен комплекс Sofia Football Lab по-рано днес.

"Няма никакво значение водещият на конгреса какво е казал, има закони в страната и както е по закон, така ще бъде. Без значение какво е казал водещият", добави Фурнаджиев.