на живо

Футболът се завръща! "Лудогорец" и ЦСКА посягат към Суперкупата на България! (АНКЕТА)

Кой от двата тима ще спечели пети трофей?

Lap.bg

Ваканцията за българския футбол приключи! От днес стартира новия сезон, а мачът за Суперкупата на България по традиция ще му даде начален тласък.

На националния стадион "Васил Левски" в 20:30 ч. един срещу друг ще се изправят шампионът от миналата кампания "Лудогорец" и носителят на Купата ЦСКА.

Кой ще спечели Суперкупата на България?

В последните години двата претендента за трофея не разочароват! Мачовете помежду им винаги са носили особен заряд и много емоции. До днес и двата тима имат по 4 Суперкупи на България. След мача един от тях еднолично ще оглави класирането по този критерии.

Снимка: Lap.bg

Разградчани прегърнаха трофея през 2012, 2014, 2018 и 2019 г. ЦСКА пък успя да го прибере във витрината си през 1989, 2006, 2008 и 2011 г.

"Лудогорец" вече изигра два официални мача през новата кампания, като отстрани "Шахтьор" Солигорск в първия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионската лига без особени проблеми. За "червените" това ще е старт през сезона.

Снимка: Lap.bg

За щастие по трибуните ще има и фенове, като се очаква повече да са тези на ЦСКА, което допълнително ще затрудни шампионите. 

До момента ЦСКА и "Лудогорец" са се срещали общо 36 пъти във всички турнири. Шампионите са записали 15 победи, докато "червените" са с едва шест. Петнадесет двубоят пък са завършили наравно. ЦСКА обаче е в серия от две поредни победи над съперника, последната с 4:1 на "Българска армия".

Снимка: Lap.bg

Ако в редовните 90 минути мачът завърши наравно, двата тима ще пристъпят директно към изпълнение на дузпи!