на живо

Футболист на "Атлетик" Билбао изригна с пет гола в Лига Европа

Баските триумфираха в трилър с осем попадения

БГНЕС

Ариц Адурис отбеляза пет гола за победата на "Атлетик" Билбао с 5:3 срещу гостуващия "Генк" в мач от груповата фаза на Лига Европа. Три от попаденията на нападателя на испанския отбор бяха реализирани от дузпи.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в 8-ата минута. Адурис откри головата си сметка в турнира след асистенция на Раул Гарсия. В средата на полувремето 35-годишният централен нападател удвои преднината на "Атлетик" от дузпа.

Лиън Бейли върна един гол 4 минути по-късно. Малко преди почивката Адурис получи възможност да изпълни за втори път 11-метров наказателен удар и не сгреши, оформяйки своя хеттрик.

"Генк" върна интригата в началото на второто полувреме, след като Уилфред Ндиди бе точен с глава след центриране на Томас Бюфел.

Натискът на "лъвовете" даде резултат и в 71-ата минута Адурис вкара за 4:2. Скоро след това Сушич отново намали пасива на белгийския тим и осигури вълнуващ край на двубоя.

В последната минута на добавеното време Ндиди фаулира Иняки Уилямс и съдията Мартин Аткинсън посочи за трети път бялата точка. Зад топката застана Адурис, който реализира петия си гол в мача.

Победата на "Атлетик" значително увеличава шансовете на тима на Ернесто Валверде да се класира за елиминационната фаза. Баските вече имат 6 точки, с колкото е и "Генк". Двата отбора водят в класирането. На трета и четвърта позиция са "Сасуоло" и "Рапид" Виена, които са с точка по-малко.