на живо

Футболист на "Челси" с коронавирус

Първи случай на играч в Англия

Крилото на "Челси" Калъм Хъдсън-Одой е първият заразен с коронавирус футболист във Висшата лига. От клуба заявиха, че "е показал симптоми на грип в понеделник сутрин и затова не е тренирал."

"Той се чувства добре и няма търпение да се завърне на терена", добавят лондончани. 

Всички играчи на "Челси" вече са под домашна карантина.

Късно снощи мениджърът на "Арсенал" Микел Артета даде положителна проба за COVID-19. Той се е самоизолирал, а съботният мач на "топчиите" срещу "Брайтън" е отложен.

Заради случаите с Хъдсън-Одой и Артета Висшата лига ще има извънредна среща с клубовете днес, за да бъде решено как ще се процедира с първенството занапред. Все още в страната няма забрана за спортни събития.

Вчера от "Лестър" обявиха, че трима футболисти са изолирани. Мерки бяха предприети и от други клубове от шампионата. Бранителят на "Манчестър Сити" Бенжамен Менди е под карантина, след като негов роднина е приет в болница със симптоми на коронавирус.

Към момента са спрени първенствата на Италия и Испания, а мачовете във Франция и Германия са при закрити врата. Няколко срещи от Лига Европа в четвъртък не се изиграха, а предстоящите реванши от осминафиналите в Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Реал" Мадрид, както и между "Ювентус" и "Олимпик" Лион на 17 март (вторник) са отложени.

Във вторник УЕФА ще проведе конферентен видеоразговор с 55 страни-членки на футболната централа, за да бъде решено бъдещето на Шампионската лига, Лига Европа и европейското първенство, което трябва да се проведе през лятото.