на живо

Нападател на ЦСКА е дал една положителна проба за COVID-19

Вчера от "армейския" клуб разкриха, че Томи Юрич и Стефано Белтраме са тествани, тъй като са вдигнали температура

cska.bg

Футболистът на ЦСКА Томи Юрич е дал една положителна проба за COVID-19, научи bTV. Очакват се резултатите от втория му тест.

Целият отбор на ЦСКА е изолиран на клубната база в Панчарево, като тази сутрин всички играчи са били тествани за коронавирус.

Чрез съобщение на официалния си сайт "армейците" обявиха, че "клубът ще излезе със становище и достоверна информация" след 17 ч. днес.

След дербито срещу "Левски" треньорът Милош Крушчич разкри, че Юрич и Стефано Белтраме са отпаднали от групата, тъй като са вдигнали температура и затова са тествани за коронавирус.

"Вчера (петък) първо, сутринта, лекарят на отбора ме повика и ме уведоми, че Юрич е болен и има температура - 38 градуса. След тренировка и Белтраме се оказа с температура 38 градуса. Имам опасения за коронавирус. Надявам се, че не е. Правени са тестове.", каза в събота вечер Крушчиш.

Думите му бяха потвърдени и от главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов: "Юрич и Белтраме вдигнаха температура в последния момент, надявам се да не е коронавирус. Има направени изследвания. Надявам се да не е коронавирус, защото няма симптомите на това нещо. Но все пак бяха извън групата днес, нямаше как да вземат участие в мача", бяха думите на Стоилов след равенството с "Левски" (3:3).

Юрич, който е австралийски национал, има седем гола за ЦСКА от пристигането си в тима. За последно нападателят игра срещу "Локо" Пловдив миналия уикенд.

Според разписанията на медицинските власти, определени преди подновяването на сезона в Първа лига, при положителен тест за COVID-19 играчът трябва да бъде веднага изолиран и да се установят контактните му лица.

В сряда (24 юни) ЦСКА е домакин на "Ботев" Пловдив в реванш от полуфиналите за Купата на България. Първата среща в Коматево завърши 0:0.