на живо

Футболист се появи за тренировка по екип на големия враг, не го допуснаха

Скандал в белгийския "Антверпен"

Комичен скандал в белгийския "Антверпен", който бе съперник на "Лудогорец" в груповата фаза на Лига Европа! Нападателят Дидие Зе се появи на клубната база по екип на големия враг "Андерлехт" в знак на протест срещу отказа на ръководството да го пусне в "Панатинайкос".

Безумната му постъпка разгневи служителите на "Антверпен", а охраната не допусна Зе на тренировка. Разправията бе заснета и веднага се превърна в хит в социалните мрежи.

Бесният Зе първоначално заплаши, че следващия път ще се яви по екип на друг голям съперник - "Беершот". Часове по-късно обаче футболистът се извини за поведението си в специално видео, което от "Антверпен" публикуваха в социалните мрежи.

"Искам да поднеса своите извинения на всички фенове на "Антверпен", защото те са страхотни и винаги са ме подкрепяли. Реагирах така, защото мислите ми са на друго място (трансфер). Не ми беше никак лесно. Не съм забравил, че тук са моите съотборници и треньорите, на които мога да разчитам още от самото начало. На разположение на всички в клуба съм. Надявам се съвсем скоро да видя привържениците ни от терена", казва Зе.

След това Дидие се разчувства и добавя "Едно е ясно - аз имам договор с "Антверпен".

Медиите в Белгия определиха клипа като отчаян опит да се потуши напрежението, тъй като запалянковците не останаха впечатлени от постъпката на Зе и го засипаха с критики и обиди в социалните мрежи. Той получи и заплахи, че ще бъде изкъпан в най-близкото езеро.

Може би 24-годишният камерунец има надежди, че ще се наложи при новозначения за треньор Франк Феркаутерен, който вчера замени на поста Иван Леко. През настоящия сезон Зе има само един мач зa "Антверпен".