на живо

Футболист получи червен картон, оспорвайки съдийско решение с телефон

Личният VAR на Хакан Арслан от "Сивасспор" не впечатли рефера

Футболистът на турския "Сивасспор" Хакан Арслан със сигурност няма да забрави мача срещу "Бешикташ". И то не защото вкара много голове (Отборът му загуби с 0:3) и като капитан поведе тима към победа, а защото беше безцеремонно изгонен от съдията, тъй като оспори съдийско решение с... телефон.

Полузащитникът опита да докаже, че реферът е сгрешил в отсъждането си, като му предостави повторение, но пък това директно съкрати престоя му на терена.

Какво се случи в 14-ия кръг на турското първенство?

В самия край на първото полувреме "Бешикташ" водеше с 1:0 и организираше нова атака. Топката обаче напусна очертанията на терена. Съдиите - и главният и страничният, който беше близо до спорната ситуация, не реагираха. За това Арслан реши да вземе нещата в свои ръце. 

Секунди след края на първата част той отиде до резервната скамейка, взе телефона си и го натика в лицето на рефера с настояване да изгледа повторението. Първоначално съдията извади жълт картон, но бурните протести на футболиста продължиха, а той хвърли апарата си на земята. Така се стигна до червен картон. 

Ядосан, Арслан се насочи към тунела. 32-годишният футболист получава червен картон едва за 4-и път в кариерата си.