на живо

Футболист се "завърна от мъртвите". Жена му инсценирала смъртта му

Бившата половинка на Яник Камба взела парите от застраховката

История като на кино! Това разсейва феновете на германския футбол по време на пандемията от коронавирус. 

Той е обявен за мъртъв, но по-късно се оказва, че е жив и здрав, а вече бившата му съпруга е прибрала солидна сума от застрахователната полица. Това не е филм, а реалност и главният герой е бившият футболист от школата на "Шалке" Яник Камба.

Преди 4 години Камба е обявен за мъртъв от неговата тогавашна съпруга. Германското издание "Билд" припомня, че това се случва през януари 2016 г., като предоставените от половинката му документи ѝ дават право да получи застраховката му живот. Сумата е шестцифрена. Версията е, че Камба е починал след автомобилна катастрофа в родината му - Конго.

Само две години по-късно бившият футболист стряска всички, след като се появява жив и здрав в германското посолство в Киншанса и иска документ, който да му позволи да се върне в Германия.

"Той сподели, че през януари 2016 г., при пътуване в Конго, е бил изоставен без документи, пари и телефон от своите спътници", разказват от посолството.

След дълго разследване, случаят се разплита, а бившата половинка на футболиста е обвинена в измама. До момента тя отрича всички тези обвинения.

Днес Яник вече е в Германия. Не се занимава с футбол, въпреки че му предричаха добро бъдеще, а Мауел Нойер разчиташе на него в защитната линия. Той се е преквалифицирал изцяло и работи в енергийна компания в Гелзенкирхен.