на живо

Футболист взе не само наградата за играч на мача, но и... поставката (ВИДЕО)

Всички разбраха, че Мамаду Диало получава приза за първи път

Нападателят на френския втородивизионен "Гренобъл" Мамаду Диало се превърна в хит в социалните мрежи, след като стана играч на мача при успеха с 2:0 над "Троа". Той обаче впечатли не толкова с представянето си на терена, колкото с начина по който прие наградата. Вместо да вземе само статуетката, Диало опита да я прибере... заедно с поставката.

Създалата се комична ситуация не остави съмнения дали 26-годишният голаджия получава приза за първи път в своята кариера.

"Гренобъл" реагира на хилядите споделяния на видеото в социалните мрежи. От клуба публикуваха в "Туитър" снимка след мача. На нея Диало позира в колата си, а от багажника ѝ стърчи поставката, която не успя да прибере по време на живото предаване.

Щастливият Мамаду дори е вдигнал палче одобрително!

Случката върна феновете към 2014 г., когато "Тотнъм" разби "Съндърланд" с 5:1 на стария си "Уайт Харт Лейн", а Емануел Адебайор и Кристиян Ериксен бяха над всички. След двубоя двамата дадоха интервю, но Адебайор първоначално отказа да предаде наградата "Играч на мача" на Ериксен, въпреки че датчанинът вкара един от головете, отчете се и с две асистенции.

Тогоанецът, завършил срещата с две попадения на сметката си, просто каза "Не, ще я запазя за себе си!". Впоследствие се предаде, но посъветва своя съотборник да му асистира по-често.