на живо

Футболистът, който дава сили на голямата героиня (ВИДЕО)

Тоби Алдервейрелд зарадва медицинска сестра, фенка на "Тотнъм"

Той е футболист, свикнал е да получава аплодисменти, да чува как публиката скандира името му.

Тя е медицински работник. Съседите обикновено я поздравяват със "Здравей!" и отминават. 

В ситуация на пандемия обаче ролите се обръщат!

Той е Тоби Алдервейрелд - футболист на "Тотнъм", който в момента се чуди как да разнообразява времето, в което не тренира, тъй като мачове в Англия няма да се играят, докато не стане "безопасно и уместно".

Тя е Тайла Портър. 22-годишното момиче учи медицина и работи в болница, където днешната ситуация я принуждава да се бори с коронавируса (Регистрираните заразени във Великобритания са над 81 000, а смъртните случаи - над 4000).

Преди дни Тайла получи като признание аплодисментите на цялата улица, на която живее. Клипът беше качен в социалните мрежи и по този начин стигна и до Алдервейрелд.

И докато скучае у дома, футболистът реши да издири главната героиня. А тя се оказа фенка на... "Тотнъм". С баща ѝ често ходят на стадиона, а, когато няма възможност да гледа на живо, мачовете се записват!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

A special moment to connect with Tayla, one of the many #NHS heroes and a true Spurs fan Thanks to @sportbible for getting us in touch!

Публикация, споделена от Toby Alderweireld (@tobyalderweireld) на

С помощта на близките на Тайла, Тоби успя да се свърже с нея и да си поговорят, а в края и да ѝ благодари сърдечно - на нея и всичките ѝ колеги в болниците, които полагат усилия да запазят човешките животи по време на пандемия.

"Вие сте герои, които не получават признанието, което заслужават. Във футбола е различно - печелим трофеи и това е признание. Вие обаче ходите на работа и правите толкова много неща за хората, а не получавате заслуженото. Вие трябва да много да се гордеете със себе си и с работата, която вършите", каза Алдервейрелд.

Футболистът също така обеща да ѝ изпрати своя тениска с автограф и ѝ пожела приятен ден!

А Тайла? За нея това беше - "Най-хубавото нещо в живота"!

Всъщност тя самата е тренирала спортна гимнастика и дори има много отличия. 

"Вслушайте се в съветите! Останете си на безопасно място - у дома!", посъветва Тайла, която със сигурност очаква нещата отново да се нормализират, за да може да се върне на трибуните и да подкрепя Тоби и любимия си "Тотнъм".

bTV призовава: останете си вкъщи!