на живо

Футболистът, който сложи Меси и Роналдо в малкия си джоб по богатство

За Фаик Болкиа, който играе за резервите на "Лестър", футболът е хоби, а парите не са проблем

Instagram

Да хвърлим поглед към доста дебелите портфейли на някои от най-обичаните футболисти в света! Кристиано Роналдо държи в банковите си сметки 250 млн. паунда. Лионел Меси го следва с 230 млн. паунда. След тях са Златан Ибрахимович (110 млн. паунда), Уейн Рууни (93 млн. паунда) и Еден Азар (77 млн. паунда).

Само че тези суми изглеждат като джобни пари за най-богатия футболист в света! Да, правилно прочетохте! Има играч, който превъзхожда всички тези звезди и то с доста. 

Снимка: Instagram

Той не е някой нов суперталант. На 19 е, в момента се опитва да пробие в първия тим на "Лестър" и играе за резервите на "лисиците". Името му е Фаик Болкиа, а всички тези пари идват от... Бруней. И по-точно от неговия чичо - султан Хасанал Болкиа, чието общо състояние се оценява на 15 млрд. паунда.

Бащата на Фаик е брат на владетеля на Бруней, който успешно търгува с петрол в последните години. Младежът обаче не се отказва от мечтите си. 

Снимка: Instagram

Той е роден в Лос Анджелис на 9 мaй 1998 г. Учи в колежа "Брадфилд" в Англия и винаги е харесвал футбола. 

"Ритам още от най-ранна възраст, откакто се помня. Винаги съм се забавлявал с топка в краката си. Родителите ми постоянно ме подкрепят и ми помагат да преследвам мечтата си да стана футболист. Още от малък ме възпитаваха да бъда силен психологически и физически. Те са моите примери за подражание", признава той.

Фаик всъщност работи усилено и това му се отплаща. Първо преминава през футболната академия на "Нюбъри". От 2009 до 2013 г. е част от "Саутхемптън", а от "Арсенал" и "Челси" също търсят начин да го привлекат. 

През март 2016 г. той подписва 3-годишен договор с "Лестър", като се надява скоро да има шанс да облече фланелката на първия отбор на "лисиците".

Снимка: Instagram

Тъй като има и американско гражданство, Фаик е играл за младежките формации на САЩ. Той очаквано избира да облече фланелката на Бруней при мъжете. Вече има на сметката си 9 мача и 1 гол, а в последната среща носи капитанската лента.

Колко всъщност е богат футболистът?

Точна сума не се споменава, но профилите му в социалните мрежи са категорични. Домашните любимци на Фаик са... тигри и леопард, с които си партнира в тренировките.

 

Take me back to the island #bru

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) on

Животът по футболните лагери явно е направил 19-годишния принц по-скромен. Баща му обаче харчи със замах. Освен наследник на трона и местен плейбой в миналото, Джефри е собственик на инвестиционна компания и един от най-ексцентричните хора в Бруней. 

За месец той се хвали, че е похарчил 35 млн. паунда за коли, часовници и химикалки от бяло злато, както и 1 млн. паунда за поддръжка на караоке системата за своите партита.

В автопарка на семейството има 2300 автомобила, между които уникални модели на "Ролс Ройс", "Ферари" и "Бентли".

 

#tb

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) on

Таткото на Фаик влиза в историята на Бруней с 50-ия си рожден ден. Специален гост на тържеството е Майкъл Джексън, който получава хонорар от 12,5 млн. паунда. За неговото представяне пък е построен цял един нов стадион.

 

Dad with Michael Jackson

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) on

Някой ден на него със сигурност ще играе младежът, който играе футбол за всичко друго, но не и за пари.